Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد ۱۳۸ دستگاه ترانسفورماتور در محدوده تحت پوشش برق منطقه‌ای تهران در برابر زلزله و به‌منظور جلوگیری از بروز خاموشی در شبکه، با استفاده صد درصدی از تجهیزات داخلی مقاوم‌سازی شد.

ترانسفورماتورهای مصرف داخلی و نوتر در ۱۳۸ پست فوق توزیع (۲۰/۶۳ کیلوولت) حوزه جغرافیایی امور انتقال نیروی البرز با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیون ریال مهار و مقاوم‌سازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور انتقال نیروی البرز در این رابطه گفت: قبل از اجرای این طرح، ترانسفورماتورهای مصرف داخلی و نوتر در اغلب پست‌های فوق توزیع (۲۰/۶۳ کیلوولت) بدون هیچ گونه مهاری و تنها از طریق چرخ روی استراکچرهای فلزی قرار داشت که در صورت وقوع زلزله شدید احتمال سقوط آنها در حد بسیار بالایی متصور بود، به‌همین دلیل بازدیدها و بررسی‌های زیادی از سوی کارشناسان امور انتقال نیروی البرز روی شیوه مهار آن‌ها به‌عمل آمد و پیشنهادهای متعددی مطرح شد و در آخر، سریع‌ترین، ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه که استفاده از پیچ و مهره بود، مورد تأیید دفتر فنی انتقال و معاونت بهره‌برداری قرار گرفت و به اجرا گذاشته شد.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، محراب رضازاده در مورد تأثیر اجرای این طرح افزود: پایداری شبکه برق در زمان وقوع زلزله که خود از زیرساخت‌های اصلی کشور است، تأثیر بسزایی در جلوگیری از بروز و گسترش بحران، مشکلات پس از وقوع زلزله، کارکرد عادی سایر شریان‌های حیاتی و نهایتاً ایجاد آرامش برای جامعه و شهروندان را در پی خواهد داشت.
مدیر امور انتقال نیروی البرز، ویژگی بارز و مزیت این طرح نسبت به موارد مشابه را سادگی، هزینه پایین اجرا و سرعت بالا در انجام کار عنوان کرد./ ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۲۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت

"فرانک هوگربیتس هلندی" پیش از این نیز پیش بینی‌ وقوع زمین‌لرزه هایی با بزرگای ۶ تا ۷ ریشتر را برای نهم و دهم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مناطق غربی و شمال‌شرقی ایران و عنوان کرده و پس از آن نیز در شهریور ۱۴۰۲ در توییتی، از زمین لرزه ای به قدرت ۸/۶ ریشتری مراکش خبر داده بود.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در خصوص ادعای اخیر وی به قدس آنلاین می گوید: فرانک هوگربیتس هلندی بدون انتشار هیچ دلیل یا مقاله علمی ادعا کرده بین ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت۱۴۰۳ زلزله قدرتمندی در دنیا رخ می دهد.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی

این کارشناس هلندی جای خاصی را به عنوان محل رخداد عنوان نکرده است. این گونه پیش بینی ها در پهنه های گسترده ای صورت می گیرد. هورگربیتس علاوه بر ادعاهای اخیر خود، در اسفند ۱۴۰۱ مدعی شده بود در نواری در منطقه غربی ایران زلزله رخ می دهد.

زارع ادامه می دهد: در واقع این نوع ادعاها چه از سوی هوگربیتس و یا همفکرانش مطرح شده باشد، عملا پیش بینی محسوب نمی شوند چراکه آنان ناحیه ای را هدف می گیرند که به احتمال زیاد هر زمین لرزه ای که در آن پهنه لرزه خیز رخ دهد آن را به صحت پیش بینی خود ربط دهند.

شایعات بی پایه و اساس

استاد پژوهشکده زمین شناسی می افزاید: پرسش اصلی اینجاست که مردم جامعه ایران تا چه اندازه به شایعات ترسناک و بی پایه و اساس واکنش نشان می دهند؟

پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.چه خوب است مخاطبان هوگربیتس و تمام آنانی که به شیوه او مشغول به توسعه ایده های شبهه علمی خود هستند، موارد پیش بینی های اشتباه و غیر معتبر را نیز راستی آزمایی و بازتاب دهند تا صرفا یک زلزله مهم پیش بینی شده ششم فوریه ۲۰۲۳ موجب نشود تا همه دیدگاه ها و نظرات شان صحیح پنداشته شود.

این استاد دانشگاه بیان می کند: توجه به این نکته ضروری است که پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی اذعان می کند: در حال حاضر بیشتر زمین لرزه ها بدون هیچ هشداری رخ می دهند، این در حالی است که روش‌هایی برای شناسایی مناطق با خطر افزایش یافته است و پیش‌یابی و پیش‌بینی زلزله برای کوتاه مدت وجود دارد که توسط پژوهشگران زلزله شناسی آزموده می شود؛ اما به جرئت می توان گفت هنوز هیچ روش قابل اعتمادی به ویژه برای پیش بینی زمان دقیق زلزله وجود ندارد.

زارع می افزاید: هوگربیتس که زلزله شناس نیست، در حوزه ای مداخله می کند که تخصصی در آن ندارد، ولی با ایجاد فضایی هیجان انگیز در رسانه‌ها، پیرامون پیش‌بینی‌هایش هر روز توجه بیشتری از افکار عمومی را به خود جلب می کند؛ رفتاری که مصداق بارز شبه علم است.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این، او به‌روزرسانی‌هایی را در مورد تحقیقات جدید مرتبط با فناوری پیش‌بینی زلزله و کاربرد آن در کشورهای مختلف در سراسر جهان ارائه می‌کند که همگی با سبک بصری منحصر به ‌فردی ارائه شده‌اند که درک آنچه را که در هر لحظه در حال وقوع است برای خوانندگان آسان می‌کند؛ بنابراین شکی نیست که این عده همچنان از طریق رسانه های اجتماعی مطالبی را مهمی را با ظاهری علمی و با به کاربردن برخی واژه ها و نمادهای تخصصی ارائه می کنند و از این طریق بر افکار عمومی اثر می گذارند، در حالی که منطق و استدلال علمی و شواهد کافی و قابل آزمون در مورد آن ها وجود ندارد.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی پروازهای داخلی و خارجی
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • ۶ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی البرز ایمن‌سازی شد
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران